- september i år vedtok kommunestyret i Rana å søke om medlemskap i Sunne kommuner. Søknaden ble innvilget på styremøtet 17. september.
Gode på systematikk
Rana kommune har hatt en solid satsing på folkehelsearbeidet de siste årene. Kommunen har systematisert folkehelsearbeidet i henhold til folkehelselovens bestemmelser med formål å løfte folkehelsearbeidet til et mer strategisk nivå.
Rådmannens ledergruppe er sammen med kommuneoverlege og folkehelserådgiver etablert som styringsgruppe for folkehelsearbeidet.
Helsefremmende oppvekst
I tillegg har kommunen kommet langt med iverksetting/operasjonalisering av valgte folkehelsestrategier i folkehelseplanen, blant annet et omfattende arbeid for å skape helsefremmende barnehager og skoler.
Blir lagt merke til!
Dette arbeidet blir lagt merke til, og Sunne kommuner har oppfordret Rana kommune om å søke om opptak i nettverket.
Selv fremhever kommunen at medlemskapet i Sunne kommuner vil bidra til nødvendig kompetanseutvikling, tverrsektoriell fremdrift, samt positiv profilering av kommunens folkehelsearbeid
Gleder seg til nettverkssamarbeidet
Det er ordfører som blir politisk kontakt i nettverket. Administrativ kontakt blir folkehelsekoordinator Gro Sæten, som ser fram til å delta inn i nettverkets arenaer for erfaringsdeling og kompetanseutvikling.
– Jeg er nysgjerrig på nettverkets nye temagrupper, og gleder meg til å delta i temagruppe om utjevning av sosiale helseforskjeller, sier hun.
Les mer om Sunne kommuners temagrupper
Rana kommune blir formelt medlem fra 1. januar 2016. I kommunen får nettverket en dedikert og dyktig nettverkspartner som vil være til stor inspirasjon!
Nysgjerrig på medlemskap? Les om fordelene ved å være med i et nettverk av kommuner og fylkeskommuner som tar folkehelse på alvor!
Foto: Geir Gisnås