Fjaler kommune går foran og blir Sogn og Fjordanes første sunne kommune!
Med medlemskapet i Sunne kommuner håper vestlandskommunen å sikre et mer helhetlig, langsiktig og kunnskapsbasert folkehelsearbeid.
Ikke tilfeldig at det er Fjaler som leder an
– At det er Fjaler som leder an i Sogn og Fjordane er ikke tilfeldig, sier Ingvild Little, daglig leder i Sunne kommuner.
– Med en drivende dyktig folkehelsekoordinator og spennende satsinger for barn og unge, er vestlandsbygda et naturlig medlem i et nettverk av kommuner som vil noe mer med sitt folkehelsearbeid.
At det er Fjaler som leder an er ikke tilfeldig.
– Ingvild Little, daglig leder i Sunne kommuner
«Ein god og trygg plass å bu»
I Fjalers kommuneplan skildrer samfunnsdelen et av hovedmålene for kommunen, som er at «Fjaler skal vere ein god og trygg plass å bu, med fokus på folkehelse og gode oppvekstvilkår».
– Gode oppvekstvilkår er generelt noe vi er veldig opptatt av, sier folkehelsekoordinator Kristin Rivedal Yndestad.
Hun brenner for en god helsesøsterdekning i kommunen, og nevner flere aktuelle tiltak som skal fremme helse og trivsel for barn og unge.
Gode oppvekstvilkår er helt essensielt.
– Kristin Rivedal Yndestad, folkehelsekoordinator i Fjaler
Se også: Fjaler er et av 12 nye medlemmer på tre år
Oppdrag 31 – Fritid for alle
Et av prosjektene som er aktuelle i vestlandskommunen er «Oppdrag 31 – Fritid for alle».
– Fjaler kommune har kjøpt eit nedlagt butikklokale i sentrum som skal bli kulturhus med møteplass for ungdom, sier Yndestad.
– I den forbindelse har vi som ein av fire kommunar blitt med i eit prosjekt i regi av Redd Barna som heiter «Oppdrag 31 – fritid for alle». Dette prosjektet skal undersøke kva for barrierer som gjer at nokon ikkje deltek i fritidsaktivitetar, og korleis ein kan sikre at alle barn og unge får moglegheit til å delta i ein fritidsaktivitet, basert på fritidserklæringen.
Ser fram til å ta del i nettverkssamarbeidet
Kristin Rivedal Yndestad ser frem til å delta på møteplassene i Sunne kommuner.
Vi håpar at eit medlemskap i nettverket Sunne kommuner kan inspirere og hjelpe oss til å tenke meir heilskapleg, langsiktig og kunnskapsbasert ved planlegging og gjennomføring av folkehelsearbeidet i kommunen, sier hun.